Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(6698 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
dupa nie kierowca zimowki po 2 latach traca wlasciwosci guma staje sie twardsza i nie tylko nie spelniaja swoich zadan ale sa niebezpieczne
porownaj sobie jazde na nowych letnich gumach i starych zimowkach
ja tak mialem przyjechalem na nowych butach i po 3 miesiacach kupilem w Norwegi zimowki 3 letnie dopiero mi dupe nosilo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
patim napisał:
dupa nie kierowca zimowki po 2 latach traca wlasciwosci guma staje sie twardsza i nie tylko nie spelniaja swoich zadan ale sa niebezpieczne
porownaj sobie jazde na nowych letnich gumach i starych zimowkach
ja tak mialem przyjechalem na nowych butach i po 3 miesiacach kupilem w Norwegi zimowki 3 letnie dopiero mi dupe nosilo

ogranicz to swinstwo i bierz po pół.......

jesli kupiłes zimówki wyprodukowane ca 4-5 lat temu, które lezały gdzies u henka w kącie, to i straciły swoją własciwosc!
Natomiast nowe i dobrze traktowane kapcie nadają sie bez problemu na kilka lat!
Jedyna własciwosc jaką da sie zauwazyc, to twoja własciwosc > stracciłes ją bezpowrotnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Przy sportowej jezdzie mozna w 20 000 km zjezdzic a po 40 000 km to juz naprawde warto podarowac jakiemus biedakowi tyle ze zadnemu 20stki i takie szerokie niepasuja Opony to podstawa trzeba miec dobre swieze i malo zjezdzone zarowno letnie jak zimowe.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
Przy sportowej jezdzie mozna w 20 000 km zjezdzic a po 40 000 km to juz naprawde warto podarowac jakiemus biedakowi tyle ze zadnemu 20stki i takie szerokie niepasuja Opony to podstawa trzeba miec dobre swieze i malo zjezdzone zarowno letnie jak zimowe.

"panu" juz podziekujemy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Pierdzielicie o jeździe 100 czy 200 na godzinę na zimowkach , sprubujcie podjechać pod delikatna zasniezana górkę na letnich lub jeźdzonych caly sezon zimowkach wątpię czy wam się to uda . Ja zawsze mam w samochodzie łańcuchy sa takie miejsca w oslo ze beznich ani rusz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jasta102 napisał:
objechałem kilka razy ziemię w hameryce
w kilku samochodach
i zawsze na oponie u mnie było all seasons tire
i u moich znajomych, i u wszystkich na ulicy
i jak coś nowo przybyli z Polszy bredzili o jakichś zmianach to wierzyć nie chciałem
dymają was jak tylko mogą wy się tym przejmujecie
i mleko krowie też daje siłę
These days nearly all vehicles sold in the United States are fitted with all-season tires from the factory, and 97.5 percent of replacement-tire sales are the same.

Read more: Can All-Season Tires Really Handle the Snow? - Winter Tires vs. All-Season Tires - Popular Mechanics
Follow us: @PopMech on Twitter | popularmechanics on Facebook
Visit us at PopularMechanics.com
PS
a roczne skoki temperatury i pogody są na pewno większe, niż wam to do głowy przyjdzie

jepp.... sure thing dude...

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Zimowki to sa Nokia Hakkapeliitta a nie jakas Sawa Oszczedzanie na oponach to najbardziej bez sensu rzecz jaka mozna zrobic bo to opona ma stycznosc z droga.

A w Niemczech (podrozujac z Skien chociaz szkoda wtedy rejsu po Baltyku z Nynäshamn) to srednia na autobahnie 200 km/h + wychodzi (bo trzeba zatankowac, 90 litrow szybko zasysa przy 250 km/h )

wszyscy sie chwala rekordami w skandynawii badz niemczech... a ja kurwa jeszcze nigdy nie zszedlem ponizej 7 godzin na trasie swinoujscie - Warszawa... gdzie odcinek Oslo - trelleborg robie spokojnie w 5 godzin... czy podobnie w kilometrach co te zjebane swinoujscie wawa ->> Karlskrona- Oslo 6 godzin, to i tak nawet i po polskich autostradach gdzie juz nawet nie patrze na ograniczenia i z pedalem w podlodze jeszcze nigdy nie bylo mniej jak 7 godzin.. jakis medżik...

opony:
zima nokian hakkapeliitta R
lato: yokohama Cdrive2
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Skibbbi Skibbbi
(skibbbi)
Wiking
Dzięki za odpowiedzi. Jestem już w Norwegii w Bergen i dobrze mi tu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
skibbbi napisał:
Dzięki za odpowiedzi. Jestem już w Norwegii w Bergen i dobrze mi tu na zimówkach jesteś?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Skibbbi Skibbbi
(skibbbi)
Wiking
A jakże inaczej. Po co zakładałbym ten wątek Zresztą przy tych prędkościach to wytrzymają, że ho ho. Ale jak fajnie podczas deszczu. Trochę jaja sobie robię. Jest jak jest. Do zimy już niedaleko.

Pozdrawiam,
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok